Fetullahçı Terör Örgütü'nün saklılık sistemleri, İzmir Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın yürüttüğü Ankesörlü Telefon Soruşturmasındaki itirafçıların tabirlerinde yer aldı.

TRT Haber'de yer alan habere nazaran; gözaltına alınan bir üsteğmen, telefon kapalılığını nasıl sağladıklarını anlattı.

GÖRÜŞMELER ANKESÖRLÜ TELEFONDAN

Üsteğmen F.D'nin tabiri:

"Salih ve Sinan kod isimli şahıslarla yaptığımız görüşmelerde kimi vakit bu şahıslar bize bir kağıtta yazılı bulunan numara verirlerdi. Biz bu numarayı kendi telefonlarımıza kaydetmezdik. Ankesörlü telefondan arama yapmamız gerektiğinde kağıtta yazılı bulunan numarayı çevirirdik, görüşme esnasında isimlerini zikretmezdik. Yalnızca nerede, saat kaçta buluşacağımızı konuşurduk ve telefonu kapatırdık." "CEP TELEFONU NUMARALARI KODLANIRDI"

Şayet örgüt üyelerinin telefon numarası kaydedilecekse bununla ilgili usulleri vardı. Asla gerçek telefon numarası kaydedilmez, kodlama yapılırdı.

Astsubay E.K'nin sözü:

"H.Y. bize kendi numarasını verdi. 'Bu numarayı farklı bir isimle ve numaranın son dört hanesi ikili küme halinde yer değiştirmiş halde kaydedin' dedi. Örnek vermek gerekirse numarasının sonu 10 30 ise bize 30 10 olarak kaydedin diyordu." UZAKTAN TAKİP EDEREK HÜCRE KONUTUNDA BULUŞUYORLARDI

Askeri çalışanla, örgüt yöneticisi buluşmasında da her türlü zımnilik önlemi alınıyordu. Örgüt yöneticisiyle göz teması kurmadan dışarıda buluşup, uzaktan takip ederek hücre meskenlerine gidiyorlardı.

Astsubay H.A'nın tabiri:

"Kararlaştırılan tarih ve saatte istenilen yere gittik, buluşma yerinde E.S. isimli şahısla hiç irtibat kurmadan onun binmiş olduğu dolmuşa binerek ve inmiş olduğu durakta inerek şahsı takip ettik. Bizi aile konutu olduğunu iddia ettiğim bir ikamete götürdü." ÖRGÜT, ASKERİ OKULLARA YERLEŞTİRMEK İSTEDİKLERİNİ EĞİTİYORDU

İtirafçı askerlerin tabirine nazaran, örgüt askeri okullara yerleştirmek istediği üyelerini evvelden hazırlıyor ve provalar yaptırıyordu. Öğrenci adayları, spor, sıhhat ve kelamlı imtihan ile mülakatlarda nelerle karşılaşacakları konusunda eğitiliyordu.

Geçtiğimiz günlerde İzmir merkezli yapılan FETÖ operasyonunda 41 asker itirafçı olmuş ve kıymetli bilgiler vermişti.

KAYNAK: TRT HABER
Editör: TUNAHAN ERTAN