Yeni coronavirüs mutasyonu hakkında bilinmesi gerekenler! Aşıyı tesirler mi?

GALERİNİN DEVAMI




















İngiltere'de yeni tip Koronavirüs'ün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu saptanan bir mutasyonunun bulunması üzerine Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) açıklama yaptı. DSÖ'nün açıklamasında "Covid-19'un yeni mutasyonu hakkında İngiliz yetkililerle yakın temas hâlindeyiz. Tahliller ve süren çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Üye ülkeleri ve kamuoyunu yeni virüs mutasyonunun özellikleri hakkında bilgi sahibi epey bilgilendireceğiz" tabirleri yer aldı.

Koronavirüs'ün mutasyona uğramasına ait toplumsal medya hesabından açıklama yapan Bilim Konseyi üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü şu sözleri kullandı:

"İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir global dalgalanmaya neden olabilir. Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve süratli yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor. Hastalığın kliniğini, risk kümelerini ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. Umarım berbat senaryo gerçekleşmez. Lakin, dikkatli olmamız ve önlemlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz."

Editör: TUNAHAN ERTAN