OFTAMYCIN-DX NEDİR VE ENDİKASYON BİLGİSİ :

Oftamycin Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri Nelerdir? OFTAMYCIN-DX %0.3 + %0.1 Steril Göz Damlası, vücutta enfeksiyon oluşturan belirli mikroorganizma çeşitleri üzerinde etkisini gösterir ve enfeksiyon sonucu ortaya çıkan şişlik ve ağrıyı azaltıp, iltihaplanma sürecini engelleyen bir ilaçtır. OFTAMYCIN-DX, gözlerdeki bakteriyel enfeksiyonlar, göz küresinin orta tabakasının iltihabı, gözde enfekte yara, yanık  ya da göz içinde yabancı cisim varlığı gibi  olgularda gözdeki iltihabın giderilmesinde ve katarak ameliyatı olan hastalarda iltihap oluşumunun önlenmesinde kullanılmaktadır. Bu ilacın etken maddesi tobramisin sülfat, deksametazon’dur.

OFTAMYCIN-DX GÖZ DAMLASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

  1. Gözünüzde suçiçeği dahil herhangi bir virüs enfeksiyonu, mantar, tüberküloz veya  teşhisi konmamış kızarıklıklı, ihtihaplı ve akıntılı göz rahatsızlığınız var ise;  OFTAMYCIN-DX ilacın size uygulanması uygun bulunmamaktadır.
  2. OFTAMYCIN-DX’i kullanmaya başladıktan sonra birkaç gün içinde hastalığınızda bir düzelme olmazsa hekiminizle irtibata geçiniz.
  3. Glokomunuz var ise; OFTAMYCIN-DX’le tedaviniz başlamadan önce hekiminize bunu söylemelisiniz.
  4. Gözünüzün mikrop kapmaması için; damlalığın ucunu eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak ciddi hasarlara sebep olabilir.
  5. İlacı gözününüze uyguladığınızda görme bulanıklığı olacağından, görmeniz düzeldikten sonra dikkat gerektiren aktiviteler yapabilirsiniz;  araba veya makine kullanabilirsiniz.
  6. Hamilelik döneminde bu ilaç tıbbi zorunluluk olmadıkça kullanmamalıdır. Bebeğinizi emziriyor iseniz; hekime danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
  7. OFTAMYCIN-DX’in kapağı açıldıktan sonra 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanması şartıyla 28 gün içinde uygulanmalıdır.
  8. OFTAMYCIN-DX damlayı hekimin tavsiye ettiği doz ve süreden daha fazla kullanırsanız; korneanın nokta nokta iltihabı, gözyaşı artışı, şişme ve kaşıntı ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda gözünüzü bol su ile hemen yıkayınız.
  9. İlacınızı düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız. Enfeksiyonun tamamen temizlenmesi için OFTAMYCIN-DX’le tedavinizi zamanından önce aniden kesmeyiniz.

OFTAMYCIN-DX GÖZ DAMLASI’NIN KULLANIM ŞEKLİ:

  1. OFTAMYCIN-DX, göze damlatılarak kullanılır.
  2. Hekiminiz OFTAMYCIN-DX ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.
  3. Başınızı hafif bir şekilde geriye doğru eğin, alt göz kapağını aşağı çekin , ileri ve uzağa doğru bakın , damlanızı damlatıp gözünüzü kapatın. OFTAMYCIN-DX’i gözünüze damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına doğru basılı tutun. Bir dakika bu pozisyonda beklemeniz, OFTAMYCIN-DX’in buruna, genize veya boğaza akmasını engellemek açısından önemlidir.
  4. Gözünüzün mikrop kapmaması için OFTAMYCIN-DX’i ellerinizi yıkamadan kullanmayınız.
  5. Eğer birden fazla göz damlası veya merhem kullanmanız gerekiyorsa, iki ilaç arasında 10-15 dakikalık bir süre olmalıdır. En son merhem sürülmelidir.
  6. Yalnızca bakterilerin sebep olduğu göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Eğer gözünüzde virüs ya da mantar kaynaklı bir enfeksiyon var ise; OFTAMYCIN-DX’i kullanmayınız.

OFTAMYCIN-DX GÖZ DAMLASI’NIN YAN ETKİLERİ :

  1. Göz kapaklarında kızarıklık, gözlerde bir şey varmış hissi OFTAMYCIN-DX’in sık görülebilecek yan etkileridir.
İlaç Etken Maddesi:  tobramisin sülfat, deksametazon İlaç Marka İsmi : OFTAMYCIN-DX  %0.3 + %0.1 göz damlası, çözelti
Oftamycin Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir, Hamileler Kullanabilir Mi, Kaç Yaş Üzeri Kullanabilir, Damlanın Etkisi Kaç Saat Sürer, Ne Gibi Faydaları Vardır, Etkileri Nelerdir, Merhemle Birlikte Kullanabilir Mi, Kimler Kullanabilir, Gözlerde Kızarıklığa İyi Gelirler Mi
Editör: TUNAHAN ERTAN