İçki içmek günah olarak kabul edilmiştir. Ramazanda içki içmenin daha günah olacağı yanlıştır. genel olarak sadece bu konuyla ilgili düşünürsek, içerseniz cehenneme içmezseniz cennete gitmekle ödüllendirileceğinizden bahsedilir. Ramazanda içki içmek daha fazla günah değildir.

Ramazanda içki içmek günah mı
Ramazanda içki içmek günah mı

Ama cennet, cehennem ve Ramazan ayına inanmıyorsanız bunların hepsinden muaf sayılırsınız yani herhangi bir sorumluluğunuz olmaz. Din insanları bir arada huzur, saygı, sevgi, yardımlaşma, güven ve dayanma gücü için vardır. Eğer herhangi bir dine inanmıyorsanız kendinize inanıyorsunuz demektir. İnsanın her türlü inanca sahip ya da inançsız olan insana saygısı olmalıdır. Ramazanda içki içmek günah mı sorusuna aşağıda açıklık getireceğiz.

Alkol alan biri oruç tutabilir mi?

Alkollü içecekler ve uyuşturucu maddeler haramdır. Ancak bunları içen kişi, haramüolduğunuüinkar etmediği sürece halaüMüslümanüolduğundan,üibadetlerini yapmaklaümükelleftir. Ancak bilincini kaybedecekükadar sarhoşken yapılan ibadet veya namaz ise makbul değildir. Alkol alan bir kimse kendini kaybedecek kadar içki içmediyse oruç tutabilir.

Ramazan bayramında alkol almak günah mı, günah değilse ramazan bayramının en erken kaçıncı günü içki içilebilir?

Bazıları ramazan bayramı, bayram namazından sonra serbest dese de yukarıda derinlemesine anlatıldığı gibi zaten her gün haram olan alkol, ister ramazanın ister 1.ci günü, ister 2.ci günü veya isterse son günü de olsa yine haram olduğundan günah olarak nitelendirilir.

Sarhoş bir kişi oruç tutabilir mi?

Sarhoş olması sebebiyle nedeniyle ibadetiniüyerine getiremeyen kişi, hem içtiği içki için, hem de görevi olan ibadeti zamanındaüyerine getirmediği için tövbe etmesi, Allah’tan af dilemesi ve daha sonra da bu ibadetleri kaza etmesi gereklidir.üAlkol alan kişi, imsak vaktinde ne dediğini bilecek kadar ayık ise, orucu tutması gerekir ve tuttuğu oruç da sahihtir (İbn Âbidin, Reddu’l-muhtâr, II, 81, 123).

Editör: TUNAHAN ERTAN