Telegram Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretli mi? Telegram Güvenli mi? Telegram uygulaması, WhatsApp sözleşmesi güncellemesinin ardından en çok rağbet gören mesajlaşma uygulamalarından birisi oldu. WhatsApp'ın veri gizliliğini tehlikeye atacak güncelleme kararının ardından kullanıcılar da bu uygulamayı terk etmeye başladı. Bu noktada, en çok ilgi gören uygulamaların başında ise Telegram Messenger yer aldı. Telegram'ın WhatsApp ile benzer ve farklı birçok yönü bulunuyor. Peki, Telegram nedir, nasıl kullanılır ve güvenli mi? İşte, Telegram uygulaması ve özellikleri hakkında bilgiler!

telegram nedir? nasıl kullanılır? ücretli mi? telegram güvenli mi?
Telegram nedir, telegram nasıl kullanılır, telegram nasıl indirilir, telegram güvenilir mi, telegram güvenli mi, özellikleri nedir, whatsApptan farkı nedir, telegram web girişi, telegram özellikleri

Telegram nedir ve nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, WhatsApp'ın aldığı skandal güncelleme kararı ardından en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Öyle ki, WhatsApp'ın Türkiye'deki kullanıcıları zorunlu bıraktığı güncelleme büyük tepki çekti. Milyonlarca Türk kullanıcı WhatsApp'ı telefonlarından silerken alternatif uygulamara yönelmeye başladı. Bunların başında ise Telegram Messenger geliyor.

TELEGRAM NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELER?

Hâl böyle olunca, gerek App Store gerekse Play Store'da Telegram uygulaması en çok indirilen mesajlaşma uygulaması oldu. Uygulama hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ve 'Telegram nedir, nasıl kullanılır ve güvenli mi?' sorusuna yanıt arayanlar doğru yerdeler.

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, Whatsapp ve Messenger gibi popüler mesajlaşma uygulamalarından biridir. Telegram hareketli GIF bulma, sanatsal fotoğraf editörü ve açık bir çıkartma platformuna sahiptir. Telegram, Pavel Durov ve kardeşi Nikolai tarafından destekleniyor. Pavel, Telegram'ı finansal ve ideolojik olarak desteklerken, Nikolai'nin girişi teknolojiktir.

WEB GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur. Telegram web girişi https://web.telegram.org/#/login adresinden yapılabiliyor. Kullanıcılar, ekrana telefon bilgilerine girdikten sonra kendilerine gelen şifre ile Telegram web girişi yapabiliyor.

TELEGRAM'IN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Telegram sunduğu teknoloji sayesinde Telegram bile mesajlarınızı göremiyor. - Bulut tabanlı mesajlaşma özelliği ile her platform saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir. - Telefon numarası ile kayıt olunmasına rağmen telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılır. - Mesajlar Telegram dahil, üçüncü kişilere iletilmesi engellidir. - Görüntülü ve sesli mesaj özellikleri sunar. - Gönderilen mesajı belirli bir süre sonra yok eden özelliği vardır. Mesajlar belirlenen sürenin sonunda her iki taraftan silinir. - Son görülme özelliği kapatılabilir. - Masaüstü uygulaması seçeneğiyle kullanma özelliği sunar. - Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gönderilir. TELEGRAM ÜCRETLİ Mİ? Haberleşme uygulaması olan Telegram, iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilir.

TELEGRAM NE KADAR GÜVENLİ?

Telegram uygulaması, WhatsApp ve Line gibi kitlesel pazar mesajlaşma uygulamalarından daha güvenlidir. Güvenliği zayıf bağlantılarda yüksek hızlı teslimat ve güvenilirlikle uyumlu hale getirmek için zamana göre test edilmiş algoritmalar üzerine inşa edilen MTProto protokolüne (açıklamaya ve gelişmiş SSS'ye bakın) dayanıyor. Protokolümüzün ve istemcilerimizin güvenliğini artırmak için sürekli olarak toplulukla çalışıyor.

TELEGRAM NASIL İNDİRİLİR?ü

Haberleşme uygulaması olan Telegram, iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilir.

Telegram nedir, telegram nasıl kullanılır, telegram nasıl indirilir, telegram güvenilir mi, telegram güvenli mi, özellikleri nedir, whatsApptan farkı nedir, telegram web girişi, telegram özellikleri

Editör: TUNAHAN ERTAN