AFAD, Bursa’nın Gemlik ilçesi merkezli 5 ilde deprem tatbikatı düzenledi. Senaryo gereği, merkez üssü Gemlik olan Bursa, Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Bilecik’i etkileyen 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem haberi üzerine Bursa AFAD Müdürlüğü’nde kriz merkezi oluşturuldu. 39 kamu kurumu ve 15 sivil toplum kuruluşunun katıldığı tatbikatta, senaryo gereği yıkılan binalarda enkazda kalan yaralılar kurtarıldı.

6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden elde edilen tecrübeyle kamu gücünün kullanılması, destek illerin intikali, AFAD merkezlerinin deprem anından itibaren afet yönetim süreçlerine katılımı ve koordinasyonun test edilmesi amacıyla gerçekleşen tatbikatta, vatandaşlara cep telefonlarından kısa mesajla duyuru yapıldı.

Senaryo gereği, merkez üssü Gemlik olan Bursa, Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Bilecik’i etkileyen 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bunun üzerine hemen Bursa AFAD Müdürlüğü’nde Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

Demirtaş, kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 ilde tatbikata 39 kamu kurumu ve 15 sivil toplum kuruluşunun katıldığını söyledi.

"Allah böyle bir felaketle bizi sınamasın"

Sabah saatlerinde başlayan tatbikatın dayanışma içinde geçtiğini belirten Demirtaş, “Allah böyle bir felaketle bizi karşı karşıya bırakmasın ama olacaksa da bizim mutlaka bu işte hazır olmamız gerektiğini özellikle ifade ediyorum. Sorumluluklarımızın farkında olmamız lazım. Allah korusun böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığımız zaman vatandaşlarımız devleti hemen yanında görmek istiyor.” diye konuştu.

Muhabir: AHMET DOĞAN