Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler BakanıüZehra Zümrüt Selçuk, Covid 19 salgını nedeniyle dönemsel muhtaçlık durumuna dikkat çekerek, bu ay 1.003 Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na gönderdiğimiz periyodik hisseye ilaveten 186 milyon ekükaynakügöndererek toplamda 373 milyon TL fiyatında kaynak aktardık’ dedi.

Bakan Selçuk, 81 vilayette ve ilçelerde bulunan Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, toplumsal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay tertipli olarak "periyodik pay" ismi altında kaynak aktardıklarını ve bu hissenin Aralık ayı için 186 milyon TL olduğunu hatırlattı.

Muhtaçlık sahibi vatandaşlara yapılan yardımların yanı sıra salgın hasebiyle “dönemsel muhtaçlık” kriterleri taşıyan bireylere de yardımda bulunduklarını hatırlatan Selçuk, aktarılan kaynakla hem Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mali imkânlarını güçlendirdiklerini hem de vatandaşların gereksinimlerine daha süratli ve faal formda cevap verdiklerini söyledi.

Vakıflar kanalıyla gönderilen ödenekler, dezavantajlı durumda bulunan vatandaşların ve hanelerin muhtaçlıklarını karşılamak için kullanılıyor.

Editör: TUNAHAN ERTAN