Endüstrinin en önemli donanımlarından birisi olan paletli konveyörler hakkında bilmek istediklerinizi, sektörün önemli temsilcilerinden Ekonn Konveyör’ün genel müdürü Hakan Ertav cevaplıyor.
Paletli Konveyör Nasıl Çalışır?
Endüstrinin hemen her alanında, depolama ve ziraat gibi alanlar dahil olmak üzere birçok çalışma alanında konveyörler yaygın biçimde kullanılıyor. Paletli konveyörler de bu sistemlerin bir türü olmakla birlikte sanayinin önemli donanımlarından birisi olarak tanımlanıyor.
Çeşitli dökme ve parça malların eğimli veya yatay olarak taşınma işlemini son derece profesyonel olarak yürüten paletli konveyör sistemleri; ükimya endüstrisinde, metalürjide, maden kömürü taşımasında, makina yapımında ve endüstrinin diğer dallarında geniş çapta kullanıma uygundur.
Genellikle ağır ve büyük parçalı malzemelerin transferinde kullanılan paletli konveyörler; yıkama - boyama, soğutma - kurutma, tavlama - su verme ya da boyutlama işlemleri içerisinde malzemelere iletim yolu boyunca uygulanabilir. Peki, Paletli Konveyör Nasıl Çalışır? Bu sistemi diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?
üPaletli konveyörler, uç döndürme zincir dişlisine bağlanmış bir açısal sistem üzerine oturtturulduğundan direk zincirlerle konveyör haznesine yekten ileten bir palet formuna sahiptir.
Katı malzemelerin bir uçtan öbür uca taşıma sistemini sağlayan paletli konveyör formu, ana hat mekanizması tamamen zincir ve mekanikle donatılı olan girişe sahiptir.
Paletli Konveyör Nasıl Çalışır? Sorusuna ek olarak flaşlı ya da flaşsız olarak imal edilebildikleri gibi sabit etek levhaları destekli olarak çalıştıklarını da ekleyebiliriz.
Paletli konveyör sistemleri, ağır – sıcak ve oldukça büyük parçaları taşıma kapasitesine ve yaklaşık 200 saat kadar uzun bir zaman diliminde es vermeden faaliyet gösterme yetisine sahiptirler.
Bantlı konveyörlere nazaran daha geniş hazneye sahip oldukları gibi aynı zamanda karmakarışık bir süreci tamamen kolay hale getirerek sonuca kolay erişilmesini sağlar.
Neden Paletli Konveyör Sistemleri?
Daha çok talaş sektöründe aktif kullanılan paletli konveyör sistemleri imalat sürecinde ortaya çıkan talaş tahliyesini ve ısıtma – soğutma süreçlerinde ki dengeyi sağlaması ile bilinir.
Uzun, kaba ve sarmal talaşların taşıma işlevlerinde devreye giren paletli konveyör sistemleri akıllara hızlıca Neden Paletli Konveyör Sistemleri? Sorusunu getiriyor.
Standart olarak 31.75, 38.10, 50.80 ve 63.50 hatve olmak üzere üretimi yapılan paletli konveyör sistemleri, talaşların taşınacağı alan m2 üzerinden miktarına dek hesaplanarak konveyör uzunluğu hesaplanır.
Bu matematiksel işlem sonucu nakliye ve ayrıştırma sürecini süratle, pratik ve beklentinin altında bir zaman diliminde tamamlayarak Neden Paletli Konveyör Sistemleri? Soru işaretlerini tamamen ortadan kaldırıyor.
Paletli Konveyörün kontrolü, gövdeye montaj edilen bir pano vasıtası ile yapılabildiği gibi, soket bağlantısı ile birlikte direk CNC tezgâha ait kontrol ünitesi üzerinden de yapılabilir.
Avantaj mı arıyorsunuz? Paletli konveyörlerin istenilen ölçülerde özel üretildiğini bilmenizi isteriz.
Var olan taşıma süreçleri içerisinde sağlam, donanımlı ve son teknoloji harikası işlevlere imza atmak, L-Z veya tam dönmeli paletli konveyör sistemleri ile zamanı değerli kullanarak kolay ve hızlı ayrıştırma ile tanışmak istiyorsanız; paletli konveyör sistemleri ile pratikliğe “Merhaba!” demelisiniz.
Maliyeti en aza indirgerken işlevsel ve kullanışlı oluşu ile de göz dolduran paletli konveyör sistemleri, bugün hemen her markanın tercih etmesi ile popülerliğini korumaya devam ediyor.