Ankara – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, iki lider arasındaki bu görüşmenin, Türkiye'nin önemli meseleleri hakkında siyasi partiler arasında güçlü bir diyalog zemini oluşturduğunu belirtti.

Galatasaray'da ayrılık, üstünü çizdi Galatasaray'da ayrılık, üstünü çizdi

Siyasi İş Birliği ve Diyalog Vurgusu

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özel'in gerçekleştirdiği ziyaretten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iade-i ziyaretinin Türk siyasi hayatında olumlu bir tablo oluşturduğunu söyledi. "Siyasi partiler arasında Türkiye'nin meseleleri hakkında görüşmelerin, diyalog zeminin güçlü şekilde tutulması, bu iade-i ziyaretle güçlü şekilde verilmiş oldu," dedi.

Darbe Anayasasından Kurtulma Hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin gelecek nesillere borcu olan darbe anayasasından kurtulma hedefini dile getirdiğini aktaran Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin geleceğini gözeten sorumlulukla bu konuyu ele alacaklarını ifade ediyorlar," şeklinde konuştu.

Ekonomi Gündemi ve Popülizm Uyarısı

Görüşmede ekonomi konularının da gündeme geldiğini belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı doğrultusunda elde edilen kazanımların korunacağını vurguladığını söyledi. Erdoğan'ın, "Herhangi bir popülizme tenezzül edilmeyerek Türkiye'nin bu programa bağlılığını ifade etmişlerdir. Popülist söylemlerden kaçınılması gerektiği konusundadır. İhtiyaç duyulan şeyin popülizm değil realist olduğu," mesajını verdiğini aktardı.

Gelecek Görüşmelerin Kapısı Açık

Bundan sonra ihtiyaç duyulması halinde benzer görüşmelerin devam edebileceğini belirten Çelik, "Siyasi arenadaki yarış rekabet düzeyinde olsun. Rekabeti husumete çevirmeyelim. Bu çerçevede, bu rekabetin husumete çevrilmemesi konusundaki hassasiyeti gözetelim. Adlarımız farklı olabilir, partilerimiz farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti," dedi.

Editör: TUNAHAN ERTAN