Madeleb krem, cilt leke ve yara izlerinin tedavi edilmesinde kullanılan, son vakitlerde epeyce fazla popülerleşen bir kremdir. Hücrelerin yenilenmesinde tesirli olan krem, yaşlanma belirtilerinin geçmesinde kullanılabilmektedir. Tabip denetiminde ve tertipli kullanılması durumunda döküntü, kuruluk ve tahrişe karşı tesirli olduğu görülmektedir. Cildin doğal nem istikrarını sağlayarak kuruması, hassaslaşması ve yıpranmasına mahzur olmaktadır. Kuru ciltler, yağlı ve nemli ciltlere nazaran daha çabuk kırıştıklarından ötürü bilhassa kuru cilt tipine sahip bireylerin kullanması önerilmektedir.  MADELEB KREM NEDİR? MADELEB KREM NE İŞE FAYDA?

Madeleb krem, Asya ülkelerinin sulak bölgelerinde yetişen centella bitkisinden elde edilmektedir. Kozmetik bölümünde sıklıkla kullanılan centella asiatica bitkisi gotu kola ismiyle de anılmaktadır. Bitki, bilhassa Kore cilt bakım eserlerinde kullanılmasıyla son yıllarda epeyce popülerleşmeye başlamıştır. Centella Asiatica bitkisinde elde edilen madeleb krem ise cildin nem istikrarını sağlayarak doğal parlaklık kazandırır. Cildi toksinlerden arındırarak kir ve yağı temizler. Böylelikle cilt hem yaşlanma belirtileri-kırışıklıkların gecikmesinde hem de siyah nokta ve sivilce üzere sıkıntıların tedavisinde kullanılmaktadır. 



MADELEB KREMİN YARARLARI?

Birçok nemlendirici kremden daha tesirli olduğu kanıtlanan madeleb krem, yaşlanma belirtilerini azalttığı, cilde doğal parlaklık verdiği, antioksidan özelliği sayesinde cildi toksinlerden arındırdığı belirtilmektedir. Cilt döküntüsü, kuruluğu, kızarıklık, tahriş ve lekelere karşı tedavi edici olduğu üzere tıpkı vakitte sivilce lekelerinin de geçmesinde tesirlidir. Sivilce ve yara izlerinin tedavisinde kullanılan madeleb krem, cildi yumuşatarak yağ oranını dengelemektedir. 

Birçok cilt bakım kreminde kullanılan lavanta, papatya yağı ve özleri kullanıldığından cildin olağandan daha bakımlı ve duru görünmesini sağlamaktadır. Ayrıyeten, egzama, sedef, kaşıntı, döküntü üzere cilt sorunlarının hafiflemesini sağlamaktadır. 

MADELEB KREM NASIL KULLANILIR?

Cilde 3-5 dakika kadar masaj yaparak sürülmesi önerilen kremin ekseriyetle gece yatmadan evvel uygulanması tavsiye edilmektedir. Su ile temas etmeyen madeleb krem böylelikle cildin gece boyunca onarılmasına yardımcı olmaktadır. 

MADELEB KREM FİYATI NEDİR?

Madeleb kremin 2020 şimdiki fiyatı 89 TL kadardır. Madeleb kremin bilhassa eczanelerden alınmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Editör: TUNAHAN ERTAN